Collectie

Ik maak en ontwerp reeds van 1995 unieke juwelen in eigen atelier.  Ze zijn in geel goud, wit goud, rosé goud of zilver te verkrijgen.  Het ene ontwerp is wat organisch een ander ontwerp is dan weer heel strak.  Ik hou van contrasten een strak ontwerp in hoogglans afgewerkt of in een ander ontwerp spelen met mat en blinkend, of met glad en ruw oppervlak.

 

Vaak vind ik mijn inspiratie in de natuur.  De olm collectie vind zijn oorsprong in een botanische tuin in Italië.  Daar vond ik de zaadjes, prachtig vond ik ze.  Zij vormen de basis van mijn collectie.    In België bijna geen olmen meer zijn door een olmen ziekte van de vele jaren geleden.   Twee jaar ben ik bezig geweest met het idee en de ontwikkeling ervan.  De zaadjes zelf zijn zo fijn en doorzichtig en dat effect wilde ik zo goed mogelijk nabootsen.  Doorzichtig is goud nooit natuurlijk maar de fijne unieke structuur zit er duidelijk in en ik ben heel tevreden met dit resultaat.   Omdat de zaadjes telkens weer anders zijn, zijn de juwelen dat ook.  Bovendien is de voorraad niet onuitputtelijk.

Volg mij op