Collectie

Nu de winkel tijdelijk gesloten is kan je juwelen en geschenkbonnen  bestellen mail: kristien@goudsmid-kristien.be                                                  Gratis verzekerde verzending.

Ik maak en ontwerp reeds van 1995 unieke juwelen in eigen atelier.  De juwelen die je in de galerijen kan bewonderen zijn slechts een kleine greep uit de collectie juwelen.  Ze zijn in geel goud, wit goud, rosé goud of zilver te verkrijgen.  Het ene ontwerp is wat organisch een ander ontwerp is dan weer heel strak.  Ik hou wel van contrasten, de aparte schakels, een strak ontwerp in hoogglans afgewerkt of een ander ontwerp spelen met mat en blinkend, of met glad en ruw oppervlak.

Hoe kom je toch aan die inspiratie wordt weleens gevraagd.  Vaak vind ik mijn inspiratie in de natuur.   Bijvoorbeeld een halsketting met grote zilveren ogen, toen kwam mijn inspiratie vooral van te spelen.  Zoals je weleens zit te droedelen tijdens het telefoneren zo zat ik wat te spelen met het zilver en dan plots gebeurt het, ik zie er een juweel in ontstaan.  Ik heb het dan aangevuld met kleine bonte pomponnetjes voorzien van een slotje dus je kan met dit juweel ook zelf spelen.  Heb je geen zin in de pomponnen dan haal je ze ervan af. Wil je de halsketting op een andere manier dragen is dit mogelijk om het slot op een andere plaats vast te maken en zo heb jij ook steeds weer plezier om te kijken hoe je deze halsketting zal dragen.  De juweelcollectie met de olm zaadjes hebben ook een heel verhaal.  Ik vond ze in een botanische tuin in Italië kwam tot de vaststelling dat er in België bijna geen olmen meer zijn door een olmen ziekte.  Toen ik ze opraapte wist ik al hier ga ik iets mee maken.  ’t Heeft me twee jaar gekost om uit te dokteren hoe ik ze precies kon verwerken in mijn juwelen.  Ze zijn zo fijn en doorzichtig en dat effect wilde ik zo goed mogelijk nabootsen.  Doorzichtig is goud nooit natuurlijk maar de fijne unieke structuur zit er duidelijk in en ik ben heel tevreden met dit resultaat.  Blijkbaar vinden mijn klanten het ook leuk want de collectie wordt wel gesmaakt.  Omdat de zaadjes telkens weer anders zijn, zijn de juwelen dat ook.  Bovendien is de voorraad niet onuitputtelijk.  Zo kan ik natuurlijk nog even doorgaan met vertellen maar kijk gerust rond op de pagina’s geniet en kom dan langs om het juweel van jou dromen te passen en te kopen of koop het online ik zend het dan met verzekerde koerierdienst naar je toe.

Volg mij op

BUY ONLINE KOPEN