Perfecte verlovingsring?

Handgemaakte juwelen uit eigen atelier naar ontwerp Kristien Jacobs

De meeste verlovingen vinden plaats tussen november en februari.  Heeft de sfeer  van eindejaar hier iets mee te maken?  Dat weet ik niet.  Heb jij ook plannen om jou geliefde DE vraag te stellen?

Hier een paar tips om de perfecte verlovingsring te kopen.

Het wordt één van de speciaalste momenten in je leven.  Je haalt een verlovingsring uit je zak en vraag aan je geliefde of ze/hij jou vrouw/man wil worden.  Jij hoopt natuurlijk dat ze/hij ja zegt en verliefd wordt op haar/zijn ring. Ja toch?

We zorgen er samen voor dat jij de perfecte ring vindt.

1 Beslis hoeveel je wil spenderen.

Je zal overladen worden door een enorm aanbod aan diamanten verlovingsringen.  Als je een maximum prijs voor ogen hebt kan de goudsmid je helpen de juiste ring voor te stellen.

2 Doe uw huiswerk.

Er is veel te leren over diamanten nog voor je een voet binnengezet hebt bij een goudsmid/juwelier.  Begin met de 4 c’s.  Color-Clarity-Cut and Carat weight, zodat je begrijpt hoe elks de prijs beïnvloed.  Je zal leren wat voor jou belangrijkste is en waar je een compromis over wil doen om aan jou budget te komen.

3 Begrijp haar/zijn smaak in juwelen.

Let op welk soort juwelen ernu gedragen worden.  Meer modern of klassiek.  Kijk naar de kleur van het metaal: meer wit of geel.  Lijken de stukken meer delicaat, fijn of zijn ze meer opzichtig of brut. Hou deze voorkeuren in gedachten wanneer je gaat winkelen.  Als je iets gelijkaardigs koopt van wat zij/hij al mooi vindt kan je niet verkeerd kopen.

4 Vindt de juiste juwelier-goudsmid

Je moet het niet alleen doen.  Ik kan je de uitleg over de 4 c’s geven.  Antwoord op al je vragen.  Ik heb een professionele opleiding gehad aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.  Ik heb meer dan 20 jaar ervaring en heb een onberispelijke reputatie i.v.m kwaliteit, prijs en vakkundigheid.

Graag tot gauw, Kristien.