Blog : Verhuis

06 maart 2019 Eindelijk kan ik het beginnen vertellen 🙂
Na veel slapeloze nachten, wikken en wegen, zou ik, zou ik niet heb ik toch beslist om mijn winkel en atelier te verhuizen naar Mechelen. Het idee is al een jaar of twee aan het broeden in mijn hoofd. Het zoeken naar een geschikt pand was niet eenvoudig. Maar in november was het dan zover. Opslag verliefd op een handelspand te Mechelen. Toen begonnen ook de slapeloze nachten, zou ik dit wel doen? Wat met de klanten die ik in 24 jaar heb opgebouwd te Boortmeerbeek? Zullen zij volgen? Tijdens mijn opendeurdagen ben ik dan voorzichtig beginnen polsen of zo’n verhuis de klanten zouden tegenhouden. Het tegendeel bleek waar. Veel klanten waren/zijn enthousiast en vooral voor mij omdat ik dan meer ‘passage’ zal hebben.  Meer visibiliteit voor mijn juwelen. Veel bemoedigende woorden.
Nu ben ik dus volop het pand aan het verbouwen.  Elektriciteit, water, gas wordt aangelegd, en deze week volgen de bezettingswerken. Ik ben zo enthousiast. Ik hou jullie verder op de hoogte van de verbouwingswerken en hoop kortelings een exacte verhuisdatum te kunnen communiceren.
07 maart 2019
Wat een leuke dag was het. Het regende reactie’s op mijn mail. En in tijden van sociale media meldde ik het ‘grote nieuws’ ook daar. Ik vond het echt plezant al die reactie. Bedankt allemaal om zo te steunen. Veel die me proficiat en succes wensen, anderen die wat bezorgd zijn over bereikbaarheid. Ik begrijp die bezorgdheid en tegelijk kan ik die zorgen ook ineens wegnemen. Op 50m van de winkel zijn twee ondergrondse parkings. Parking Kathedraal en parking Grote Markt. Wie 10 minuten wandelen geen probleem vindt kan zich op de ring rond Mechelen parkeren. Er is ook een pendelbus voor winkelende klanten die stopt aan de Grote Markt en dat is 50 m van de winkel. Bereikbaarheid zal dus wel reuze meevallen. Sommige reacties waren ook heel lief, in de trant van we gaan je missen in Boortmeerbeek. Een andere kwam met de vraag wat de doorslag heeft gegeven om te beslissen weg te gaan uit Boortmeerbeek. Een eenvoudige beslissing was het niet, 24 jaar ben ik hier actief als goudsmid. Ben heel klein begonnen en heb met de jaren een groot cliënteel opgebouwd. Ik hoop dat mijn klanten zullen volgen naar de nieuwe winkel en dat er veel nieuwe klanten zullen bijkomen. We hebben het later nog wel over wat nu juist de doorslag heeft gegeven.

23 maart 2019

En het gaat vooruit.

Hoe je heel blij kan zijn met bezettingswerken.

Ongelooflijk dat deze ruwbouw binnen enkele weken mijn werkplek en winkel zal zijn.

Openingsstreefdatum is 16 mei 2019!

29 maart 2019

Ik had nog beloofd even terug te komen of wat de doorslag heeft gegeven om weg te gaan uit Boortmeerbeek.   Verschillende factoren hebben meegespeeld.

  1. De onwil, desinteresse of dommigheid van het lokale bestuur.  Waarom zulke zware woorden zal je denken,  ik geraakte meer en meer gefrustreerd van de manier waarop men hier met mij als handelaar omging.  Ik maakte vorig jaar een serieuze omzetdaling mee en daar wordt een mens ook niet vrolijk van.  Het voortdurend en veelvuldig afsluiten van het centrum door wegenwerken, Kermis, wielerwedstrijd of andere zaken.    Onvoldoende bewegwijzering dat de lokale handelaar wel te bereiken is.  Het feit dat je als handelaar gewoon niet op voorhand op de hoogte gebracht word van eventuele hinder is voor mij onbegrijpelijk.  Zie ik als de hoofdrede van de omzetdaling.   Ik heb de hoop opgegeven dat Boortmeerbeek ooit zou veranderen en de beslissing genomen weg te gaan.  Gaat het in Mechelen beter zijn met de politici?  Geen idee feit is wel dat mijn winkel nu in het Historisch centrum ligt vlak bij een monument en dat de bereikbaarheid wel zal gegarandeerd zijn.
  2. Een meisjesdroom.  Als jonge vrouw woonde ik in Antwerpen, heb mijn studie’s gedaan aan de Koninklijke Academie voor Schonen Kunsten in het centrum van Antwerpen.  Ik koesterde toen de droom ooit in een herenhuis mijn winkel en atelier te hebben.  De liefde en mijn toenmalige partner hebben me anders doen besluiten.  Het werd een huis in een klein dorp waar de combinatie gezin en werk perfect zijn samengegaan voor vele jaren.  Nu na 24 jaar werken en wonen in Boortmeerbeek is mijn kroost volwassen, er is een andere liefde en partner gekomen.  Nu kan ik mijn winkel en atelier onderbrengen in een mooi pand in Mechelen.  ’t is geen herenhuis maar er zijn genoeg oude elementen aanwezig.  Het is vlakbij de Sint-Romboutstoren  er komen veel mensen voorbij.  Mechelaars en toeristen.  De kans is groot dat ik hier beter zal kunnen zaken doen dan in Boortmeerbeek.
  3. Ik geloof dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan en frustraties kunnen tot actie leiden en actie is altijd goed.

16/4/19

Heel de zondag het plafond geschilderd.  Volgende week wordt de parket gelegd en wordt deze bouwwerf stilletjes aan een winkel met goudsmidseatelier.  🙂  Zo’n werken brengen ook de nodige kopzorgen mee.  Gaan de werkmannen elkaar wel opvolgen?  Respecteert iedereen de streefdatum?  Dagelijks moet ik wel iemand bellen om te zien of ze wel gaan uitvoeren wat ze beloofden.  Zo heb ik vandaag de tussendeur met staal en glas geannuleerd.  Ik had een heel ander concept voor ogen dan de firma en om dan plots onder druk te komen staan heb ik beslist door te gaan zonder tussen deur.  Deze kan later nog altijd gemaakt en geplaatst worden.

Kijk de reclame hangt al!

 

 

 

De winkel in Boortmeerbeek zal gesloten worden op 10 mei 2019.  Dan is het tijd om alles in te pakken en klaar te maken voor de verhuis.  Ondertussen zouden de muren geschilderd moeten zijn en is de vloer gelegd.   Het schilderen doen we zelf 😮 .   Mijne lieve schat zijne rug heeft al fel  geleden van de extra klussen in het weekend.  Nu gaat hij ook nog mijn keukentje installeren.  Want ja van al die kunstige ambacht krijg je ook honger en ik kan toch niet elke middag ergens iets gaan eten.

 

Ondertussen heb ik niet alleen hard gewerkt aan de inrichten van de nieuwe winkel.  Maar ook aan een uitbreiding van mijn juwelen collectie.   Zo heb ik een prachtige collectie hangers gemaakt in zilver met 18kt goud.   Kom naar mijn nieuwe winkel en je zal ze allemaal kunnen bewonderen.

Ik kijk er naar uit om jullie in de nieuwe winkel te begroeten.

3/05/2019

Ik heb het HIB label van Unizo gekregen.  HIB staat voor Handmade in Belgium een mooie promotie om handwerk gemaakt in eigen land te promoten.  Ik geef het alvast een mooi plaatsje in mijn nieuwe winkel naast de erkenning als ambachtsvrouw door de FOD en mijn Bronzen laureaat van de arbeid, sector edele metalen en uurwerken uitgereikt door onze Koning in 2006.   Naar aanleiding van het HIB label ben ik opgemerkt door een journalist van de Gazet van Antwerpen en deze heeft een mooi artikel geschreven om mijn verhuis naar de Dijlestad.  Leuk allemaal.

hib label unizo mechelen boortmeerbeek, goudsmid, eigen ontwerpen, eigen atelier
26 april 2019

15 mei 2019,

Vermoeiende dagen geweest.  Donderdag jl. laatste werkdag in Boortmeerbeek gehad.  Nog veel klanten zijn langs geweest.  Vrijdag hele dag ingepakt, in de namiddag hulp gehad van een Veerle en dat was meer dan welkom.  Veel gezelliger dan alleen.  Zaterdag verder gewerkt met Dominique die dan weer heel handig is met schroevendraaiers.  Ondertussen was er ook veel gezoem van werkbijen te horen in Mechelen.  De keuken, de verlichting en het alarm.

Maandag 13/5/19 8u was de verhuiswagen daar, iedereen richting Mechelen.  Uitladen, uitpakken, alarm verder installeren, verlichting verder monteren en ’s avonds met de tong op de knieën moe en redelijk tevreden weer naar huis.  Dinsdag verder uitpakken en alles in de atelier zijn plaats geven.  We zijn nu woensdag er wordt nu nog aan de voordeur gesleuteld want deze blijft hangen.  Alarm moet nog verder afgesteld worden en ik heb ondertussen alles een plaats gegeven.  Ik kan beginnen met opkuis van etalagekasten, decoratie en morgen is het zo ver.    SPANNEND

16/5/2019

Alles is klaar.  Belettering hangt, etalages zijn gevuld.  Ik ben er helemaal klaar voor.

Winkel is OPEN !